Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνική Κοινότητα του Περού


Η εκπληκτική και πολύ αγαπητή Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Περού κα  Σόνια Ραπτοπούλου-Βαβούλη μου έκανε την τιμή απ᾿ αυτό το μπλογκ να απευθύνει τις ωραίες ευχές της για την καινούργια χρονιά. Είναι μεγάλη μου χαρά να τις κοινοποιήσω αυτή τη στιγμή στους φίλους μας σε όλο τον κόσμο:


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το 2011 για την Ελληνική Κοινότητα του Περού ήταν ένας χρόνος επιτυχίας.
Με πολλή αγάπη προς την Ελλάδα μας εκπληρώσαμε τους περισσότερους στόχους μας για την διάδοση του ελληνικού πνεύματος,. Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ελληνικών χορών, ελληνικής κουζίνας, γιορτές, συνεργασία με την εκκλησία μας τηρώντας όλα τα πατροπαράδοτα θρησκευτικά και εθνικά έθιμα.
Η τελική μας χαρά ήταν στο τέλος του χρόνου να κάνουμε έργα για τη χώρα που μας έδωσε την ευκαιρία σε μας και στους προγόνους μας να αρχίσουν μια καινούρια ζωή εδώ στο πανέμορφο ΠΕΡΟΥ με τις ομορφιές του αλλά και με τα κοινωνικά του προβλήματα και ένα από τα σημαντικότερα είναι η μεγάλη φτώχεια σε ορισμένες ζώνες,... Φτώχεια, δυστυχία και ελλείψεις που στην Ευρώπη δεν γνωρίζονται.
Έτσι αποφασίσαμε τον Δεκέμβριο μήνα όλο τον καιρό μας, την ενεργητικότητα μας και την αγάπη μας να τη δώσουμε ακριβώς εκεί.
Επισκεφθήκαμε το Κρατικό Νοσοκομείο των παιδιών και δώσαμε 300 πρωινά γεύματα στα άρρωστα παιδιά και γονείς που έρχονται από επαρχία χωρίς οικονομική ευχέρεια και κάνουν ουρές από τα ξημερώματα για να τους δουν οι γιατροί. Επίσης  πήγαμε σε ένα άσυλο εγκαταλελειμμένων βρεφών και παιδιών, προσφέροντας τους 300 δεματάκια με γάλα σοκολατούχο, ρούχα, παιχνίδια και Panettone (είδος κεϊκ). Η θλίψη στα προσωπάκια τους έγινε χαρά και για μας ήταν ένα δώρο κάθε τους χαμόγελο.
Μετά με τον πατέρα Σέργιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας επισκεφθήκαμε ένα σχολείο το οποίο βρίσκεται χτισμένο μέσα στις πέτρες και στο χώμα σε ένα μέρος που η τρομοκρατία και μετά η εγκληματικότητα δεν επέτρεπαν επί χρόνια να δημιουργηθεί τίποτα. Εκεί οι καλογριές μπόρεσαν να οργανώσουν από το μηδέν αυτό το υπέροχο έργο και να δώσουν μόρφωση και τροφή σε 1200 παιδιά, εργασία στις μητέρες τους και λίγο-λίγο να φέρουν την ησυχία. Εκεί  πήγαμε 60 καλάθια με τρόφιμα και ρουχισμό.
Είναι μια σταγόνα αγάπης και ευτυχίας που δώσαμε μέσα σε όλη την έλλειψη και δυστυχία που υπάρχει, αλλά ήταν απαραίτητο να δείξουμε ευαισθησία, ευγνωμοσύνη και ανθρωπισμό σ᾿ αυτό το κράτος που άνοιξε τις πόρτες του στους Έλληνες μετανάστες.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΕΡΟΥ!
Σόνια Βαβούλη
Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος του Περού

Το Μπλογκ συγχαίρει την εξαίρετη Ελληνίδα για τον ακάματο ζήλο της, την αγάπη της για τους πονεμένους ανθρώπους, την ανύστακτη δραστηριότητά της που κρατάει ζωντανή την Ελληνική Κοινότητα του Περού και της εύχεται κάθε ευλογία, χαρά και ευτυχία στην οικογένεια της και σ᾿ όλη την ομογένεια κατά τη νέα χρονιά.


Φωτογραφία από τα Φώτα του 2010 στο χωριό San Andres Pisko του Περού. Η κα Σόνια ρίχνει το Σταυρό στη θάλασσα:

Στο ίδιο χωριό:



Από εκδήλωση της Κοινότητας στη Λίμα:

Να και ένα βίντεο από εορταστική εκδήλωση της Κοινότητας:





7 σχόλια:

  1. Ειναι πολυ ομορφο και σημαντικο αυτοι οι ανθρωποι που δεν γνωρισαν την Ελλαδα να κανουν το καλο.Να δινουν αγαπη εκει που υπαρχει πονος και μοναξια.
    Ο θεος να τους δινει δυναμη και να εχουν υγεια ναναι κοντα στους πονεμενους ανθρωπους.
    Επισης χαιρομαι που η ψυχικη μου αδελφη ειναι ενας τετοιος ανθρωπος ,που προσπαθει με τα πενιχρα μεσα που διαθετει να κανει το καλο και να δινει δυναμη στους αδυνατους,στους πονεμενους..
    ΕΧΕΙ περασει κι εκεινη τον πονο,την εγκαταλειψη και την φτωχια..
    Αν δεν τα ζησεις δεν ξερεις τι ειναι ολα αυτα...
    Ο θεος ας τους δινει δυναμη ολους..
    και ας στους προστατευει..
    Με αγαπη πολυ η μακρινη,ψυχικη σου αδελφη
    Δημητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμητρα, αγαπημένη αδελφή μου. Εκπλιξη ναι;;εδώ η ελληνική κοινότητα κάνει πολύ για το Περού.Μόνο ανησυχώ γιατί η Σονια Βαβούλης, η Πρόεδρος της δεν ξεκουράσει καθόλου. Εχει πολύ δουλειά και την κάνει με πολύ αγάπη γι αυτή την χώρα που είδε πώς μεγάλωσαν τα παιδιά της. Ο σύζυγος της, ο Κυρίο Δημήτρης Βαβούλης είναι επίσης ένα παράδιγμα.Ολλοι που τους γνωρίζουμε, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε τυχεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως ξενιτεμένος Έλληνας που πέρασε από τα χώματα της Λατινικής Αμερικής(Mexico) αισθάνομαι τόσο υπερήφανος για όλους τους Έλληνες της ξενιτειάς και τους απογόνους τους που συνεχίζουν να αισθάνονται Έλληνες.
    Η Ελλάδα υπάρχει παντού,ακόμα και στις γωνιές του Περού.Tara νομίζω ότι πρέπει να είσαι πολύ υπερήφανη που ένα μικρό κομμάτι της ξενιτεμένης Ελλάδας βρήκε σπίτι και φωνή στο blog σου.
    Ευτυχισμένος να είναι ο Νέος Χρόνος 2012 για τους απανταχού Έλληνες που κρατάνε ψηλά της σημαία της Πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους και όλες!!! Είμαι Έλληνας ο οποιος θελω να φυγω απο την Ελλαδα για μια καινουργια αρχη!Ειμαι 28 ετων απο ΑΘΗΝΑ το ονομα μου ειναι Νικος, ηλεκτρονικος στο επαγγελμα με αδειες και πτυχια, ανεργος τα τελευταια 2 χρονια .αλλα οι δουλειες που εχω κανει δειχνει τον ζηλο μου για επιβιωση!! εαν υπαρχει καμια ελπιδα προς το Περου, πολυ ευχαριστως ειμαι διαθεσιμος απο αυτη την στιγμη! το email μου ειναι N.varnavas@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους σας. Είμαι και εγώ Ελληνας ,άνεργος ένα χρόνο,56 χρονών.Εχω πτυχίο εργοδηγού ηλεκτρολόγου και εμπειρία 33 χρόνων σε κατασκευές και επισκευές υπογείων και εναερίων τηλεφωνικών δικτύων.Ειναι θέμα επιβίωσις πλέον να φύγω από την Ελλάδα ,εφ' όσων δεν υπάρχουν δουλειές εδώ ,τουλάχιστον έως ότου μπορέσω να βγω σε ..σύνταξη.Εαν μπορείτε να βοηθήσετε θα σας είμαι ευγνώμων .Το email μου είναι mixalisgti@yahoo.com.Σας ευχαριστώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Im Greek hello, and my name is Tsonis [Peter] please help me find a job in Australia,,New Zeland,, America,,Canada and I always have problem 2 years ago in Greece! 00306977194588 and 00306947929207.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Im Greek hello, and my name is Tsonis [Peter] please help me find a job in Australia,,New Zeland,, America,,Canada and I always have problem 2 years ago in Greece! 00306977194588 and 00306947929207. email petertsoni@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή